Jaglanka z Migdałami i Daktylami

by Justyna Lenda

Święta, święta i po świętach… 😀 Jednak jak teraz wrócić do codziennej rzeczywistości? To proste! Zacznij od początku – czyli od śniadania! 🙂

Proponuję pyszną i szybką jaglankę z jogurtem kokosowym z dodatkiem gruszki, daktyli i migdałów. To śniadanie to doskonały zastrzyk energii na poświąteczny poranek. 🙂

Jaglanka z Migdałami i Daktylami fot. 1

Jaglanka z migdałami i daktylami

Wydrukuj
Porcja: 1 Czas przygotowania:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Składniki

  • 4 łyżki  kaszy jaglanej
  • 1 mały kubeczek jogurtu kokosowego
  • 1 gruszka lub inny owoc sezonowy
  • 2 łyżki migdałów
  • 3 daktyle
  • łyżeczka ulubionej konfitury, bez cukru
  • szczypta cynamonu i imbiru

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną przepłucz pod bieżącą wodą. Następnie przełóż do garnka i gotuj na średnim ogniu. W tym czasie umyj gruszkę, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w kostkę, daktyle w paseczki. Na koniec wszystkie składniki wymieszaj - można również zmiksować. Dopraw cynamonem i imbirem.

Słodkiego wtorku życzę! 😀

dietetyk kliniczny online

mgr Justyna Krzemińska (Lenda)

Poradnia dietetyczna online Just Food Therapy

Podobne posty

Dołącz do dyskusji

* Publikując swój komentarz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych podanych w niniejszym formularzu. Więcej informacji znajdziesz w sekcji Polityka prywatności.

Wykorzystuję pliki cookies do prawidłowego działania bloga. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie ciasteczek? Akceptuj Więcej