Święta, święta i po świętach… 😀 Jednak jak teraz wrócić do codziennej rzeczywistości? To proste! Zacznij od początku – czyli od śniadania! 🙂
Proponuję pyszną i szybką jaglankę z jogurtem kokosowym z dodatkiem gruszki, daktyli i migdałów. To śniadanie to doskonały zastrzyk energii na poświąteczny poranek. 🙂

Składniki
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 1 mały kubeczek jogurtu kokosowego
- 1 gruszka lub inny owoc sezonowy
- 2 łyżki migdałów
- 3 daktyle
- łyżeczka ulubionej konfitury, bez cukru
- szczypta cynamonu i imbiru
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną przepłucz pod bieżącą wodą. Następnie przełóż do garnka i gotuj na średnim ogniu. W tym czasie umyj gruszkę, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w kostkę, daktyle w paseczki. Na koniec wszystkie składniki wymieszaj - można również zmiksować. Dopraw cynamonem i imbirem.
Słodkiego wtorku życzę! 😀
dietetyk kliniczny online
mgr Justyna Krzemińska (Lenda)
Poradnia dietetyczna online Just Food Therapy