Zupa z fasolką szparagową i zielonym groszkiem

by Just Food Therapy

Nie macie pomysłu na szybką i pyszną zupę? Śpieszę z pomocą. 😊 Mam dla Was bardzo szybki przepis na znakomitą zupę z zielonym groszkiem i fasolką szparagową. Jest to bardzo lekka zupka bazująca na sezonowych warzywach, w sam raz na jesienny czas. Dzięki obecności dobrych źródeł białka roślinnego nie trzeba już dodawać mięsa, więc danie idealnie się spisze jako pożywny posiłek w diecie wegańskiej. Zupa z dodatkiem groszku zielonego i fasolki szparagowej to idealne urozmaicenie codziennego menu, jak i źródło jakże ważnego dla naszego zdrowia błonnika pokarmowego. Koniecznie spróbujcie mojego przepisu na zupę z fasolką szparagową i zielonym groszkiem! Dajcie znać jak Wam smakowała.

Zupa z fasolką szparagową i zielonym groszkiem idealnie się prezentuje podczas rodzinnego spotkania

Zupa z fasolką szparagową i zielonym groszkiem

Just Food Therapy Nie macie pomysłu na szybką i pyszną zupę? Śpieszę z pomocą. 😊 Mam dla Was bardzo szybki przepis na znakomitą zupę z zielonym groszkiem i fasolką szparagową. Jest to bardzo lekka zupka bazująca na sezonowych warzywach, w sam raz na jesienny czas. Dzięki obecności dobrych źródeł… Blog Zupa z fasolką szparagową i zielonym groszkiem European Wydrukuj
Porcja: 4 Czas przygotowania:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Składniki

450g zielonego groszku, mrożonego

230g fasolki szparagowej

2 marchewki

1 pietruszka

2 łyżki natki pietruszki

3 łyżki natki selera

1 łyżka mleka kokosowego

4 liście laurowe

5 sztuk ziela angielskiego

4 ziemniaki

łyżeczka słodkiej, suszonej papryki

po 1 łyżeczce oregano i majeranku

szczypta kurkumy

sól i pieprz wg uznania

Sposób przygotowania

Przygotuj garnek z wodą, zagotuj razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Następnie umyj, oczyść i dowolnie posiekaj warzywa. Do gotującej się wody wrzuć marchewkę, pietruszkę, ziemniaki. Po około 15 min gotowania dodaj zielony groszek, fasolkę szparagową, natkę selera. Gotuj do miękkości. W międzyczasie dodaj przyprawy. Jeżeli wolisz bardziej wyrazisty smak możesz dodać więcej ostrej papryki i kurkumy. Na koniec, już na talerzu do zabielenia zupy dodaj mleko kokosowe i posiekaną natkę pietruszki. Gotowe!

Smacznego kochani! Koniecznie pochwalcie się w komentarzach jak Wam smakowała ta pyszna zupa z fasolką szparagową i zielonym groszkiem. Jeżeli kochacie zupy równie mocno jak ja, zapraszam do wypróbowania innych przepisów z Just Food Therapy! Polecam zupę z wołowiną i mlekiem kokosowym. Bajka! Przepis znajdziecie klikając TUTAJ.

dietetyk kliniczny online

mgr Justyna Krzemińska (Lenda)

Poradnia dietetyczna online Just Food Therapy

Podobne posty

Dołącz do dyskusji

* Publikując swój komentarz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych podanych w niniejszym formularzu. Więcej informacji znajdziesz w sekcji Polityka prywatności.

Wykorzystuję pliki cookies do prawidłowego działania bloga. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie ciasteczek? Akceptuj Więcej