Zapraszam do wypróbowania przepisu na daktylowe pralinki o smaku snickersa! Jedynie 4 składniki, pralinki są szybkie w wykonaniu, banalnie proste i zdrowe! Idealne na słodkie do nieco. Nie znajdziecie w nich glutenu, nabiału i cukru. Jestem pewna, że pralinki przypadną Wam do gustu i staną się Waszym kulinarnym hitem! Koniecznie dajcie mi znać jak Wam się podoba przepis i podzielcie się nim z przyjaciółmi oraz rodziną. Smacznego!
Składniki
- ok 270 g miękkich daktyli
- ok 100 g orzechów laskowych
- ok 3 łyżki wody
- ok 3 czubate łyżki masła orzechowego
Sposób przygotowania
Sposób wykonania daktylowych pralinek o smaku snickersa jest banalnie proste! Wystarczy posiekać za pomocą blendera orzechy laskowe. Następnie odsypać je na płaski talerz. Daktyle z dodatkiem wody i masła orzechowego również należy zmiksować. Powinna powstać bardzo gęsta masa, najlepiej zlepiająca się w jedną kulę. Do masy daktylowej dodajemy ok 2/3 odsypanej części orzechów i mieszamy. Za pomocą łyżki odrywamy kawałki gęstej masy i formułujemy kuleczki. Następnie obtaczamy je pozostałą częścią orzechów. Obtoczone kuleczki trzymamy w lodówce, a jak ktoś lubi twardsze pralinki można trzymać je w zamrażalce. Gotowe!
Uwagi
Jak lubisz twardsze pralinki można trzymać je w zamrażalniku.
Koniecznie dajcie mi znać jak Wam się podoba ten przepis i czy go wypróbujecie! Jakbyście szukali innych inspiracji na pralinki a’la kulki mocy, zachęcam do wypróbowania przepisu na bazie gotowanej ciecierzycy oraz z dodatkiem nasion chia i migdałów. Możecie je znaleźć klikając TUTAJ i TUTAJ.
Smacznego!
dietetyk kliniczny online
mgr Justyna Krzemińska (Lenda)
Poradnia dietetyczna online Just Food Therapy
4 komentarze
Nie widzę przepisu 🙂
Już powinien być widoczny 🙂 Dziękuję za komentarz! 🙂
Pysznie to wszystko wygląda, bardzo się ciszę, że trafiłam na ten przepis. Pozdrawiam 🙂
Bardzo się cieszę! 🙂 Smacznego!