Sos a’la Leczo z Kaszą Gryczaną

by Justyna Lenda

Kiedy na zewnątrz robi się coraz cieplej, a wiosna wita coraz śmielej swoim blaskiem, to szkoda tracić te piękne momenty na zastanawianie się, co przygotować na obiad!

Dzisiaj przedstawiam Wam błyskawiczną inspirację na pyszny obiad a’la leczo z kaszą gryczaną. Przygotowuje się go dosłownie w 5 minut! A w dodatku świetnie smakuje, jestem pewna, że przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Zdrowo się zainspiruj i korzystaj z wiosennej aury! 🙂

Sos a’la leczo z kaszą gryczaną

Justyna Lenda Kiedy na zewnątrz robi się coraz cieplej, a wiosna wita coraz śmielej swoim blaskiem, to szkoda tracić te piękne momenty na zastanawianie się, co przygotować na obiad! Dzisiaj przedstawiam Wam błyskawiczną inspirację na pyszny obiad a’la leczo z kaszą gryczaną. Przygotowuje się… Blog Sos a’la Leczo z Kaszą Gryczaną European Wydrukuj
Porcja: 4 Czas przygotowania:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Składniki

  • pierś z indyka
  • 400 g kawałków pomidorów w kartoniku
  • 1 papryka
  • 500 g pieczarek
  • 1/2 natki pietruszki
  • 1 garść rukoli
  • 1 łyżka słodkiej papryki, szczypta pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • pieprz ziołowy i szczypta soli
  • 1/2 szklanki wody
  • 1,5 łyżki oleju rzepakowego
  • kasza gryczana niepalona

Sposób przygotowania

Wykonanie tego dania jest bajecznie proste i szybkie. Mięso pokrój w kostkę a warzywa w paseczki (pieczarki pokroiłam w talarki). Następnie wszystkie składniki oprócz przypraw i pieczarek wymieszaj w garnku i duś pod przykryciem ok. 15-20 min. W międzyczasie na rozgrzanej patelni z łyżeczka oleju rzepakowego podsmaż pieczarki. Gdy mięso będzie już gotowe a pieczarki podsmażone, wymieszaj wszystkie składniki razem i dopraw przyprawami. Kaszę gryczana ugotuj.

Gotowe! Jedz razem z kaszą!

dietetyk kliniczny online

mgr Justyna Krzemińska (Lenda)

Poradnia dietetyczna online Just Food Therapy

Podobne posty

Dołącz do dyskusji

* Publikując swój komentarz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych podanych w niniejszym formularzu. Więcej informacji znajdziesz w sekcji Polityka prywatności.

1 komentarz

Nadine 4 kwietnia 2017 - 17:40

Fajny przepis – chętnie wypróbuję 🙂

Odpowiedz

Wykorzystuję pliki cookies do prawidłowego działania bloga. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie ciasteczek? Akceptuj Więcej