Bezglutenowe i Bezmleczne Gofry

by Justyna Lenda

Potrzebujecie pomysłu na zdrową i pyszną kolację lub śniadanie? Świetnie się spiszą bezglutenowe i bezmleczne gofry! Kiedy zrobiłam je dla całej rodziny nikt nie rozpoznał, że są one bezglutenowe. Taka ukryta niespodzianka jest moim najlepszym testem smakowitości. 😀 Dieta bezglutenowa potrafi być smaczna i pełnowartościowa. Jedynie trzeba otworzyć się na nowe smaki i bawić się przepisami!

Polecam do spróbowania tych pysznych i prostych, bezglutenowych gofrów!

Bezglutenowe i Bezmleczne Gofry fot. 2

Ciasto na bezglutenowe i bezmleczne gofry

Bezglutenowe i Bezmleczne Gofry fot. 1

Bezglutenowe i bezmleczne gofry

Wydrukuj
Porcja: 9 Czas przygotowania: Czas gotowania:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Składniki

  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1½ szklanki mąki kukurydzianej
  • ½ szklanki mleka migdałowego
  • 1 szklanka mineralnej wody gazowanej
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • szczypta stewii
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • ziarenka z laski wanilii/cukier waniliowy

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Rozgrzej gofrownicę i nakładaj porcje ciasta. Piecz gofry na złoty kolor. Po upieczeniu na wierzch poukładaj ulubione, świeże owoce. Ja użyłam czekoladowej "nutelli" z awokado i świeżą pomarańczę.

Bezglutenowe i Bezmleczne Gofry fot. 3

Bezglutenowe i bezmleczne gofry

Smacznego!

dietetyk kliniczny online

mgr Justyna Krzemińska (Lenda)

Poradnia dietetyczna online Just Food Therapy

Podobne posty

Dołącz do dyskusji

* Publikując swój komentarz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych podanych w niniejszym formularzu. Więcej informacji znajdziesz w sekcji Polityka prywatności.

Wykorzystuję pliki cookies do prawidłowego działania bloga. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie ciasteczek? Akceptuj Więcej